Amerika lanceert golf van luchtaanvallen

De Verenigde Staten hebben dit weekend een golf van luchtaanvallen uitgevoerd in Syrië en Irak. Volgens het Amerikaanse leger zijn er in Syrië drie doelen bestookt. In Irak zijn zes doelen van ISIS bestookt. Daarbij is gebruik gemaakt van een combinatie van bommenwerpers, jachtvliegtuigen en helikopters.

Over welke landen betrokken waren bij de acties in Irak heeft het Amerikaanse leger geen uitspraken gedaan. Of Nederland al vluchten boven Irak heeft gedaan is nog niet bekend.

Bij de aanvallen zijn onder meer tanks, gepantserde voertuigen en mortiereenheden uitgeschakeld. Boven het centrum van ISIS, de stad Raqqah, werden verschillende doelen getroffen waarbij er naar verluid één eenheid en zes vuurposities zijn vernietigd.

De Amerikaanse Marine heeft zaterdag een nieuwe video uitgebracht van vertrekkende vliegtuigen en helikopters van vliegdekschip USS George Bush. Daarnaast verschijnen er in toenemende mate beelden van de F-22 Raptors die hun gevechtsdoop boven Syrië hebben ondergaan. Bovenstaande foto is van het Amerikaanse Ministerie van Defensie.

You may also like

0 comments

Leave a Reply

By 

Sign In

Reset Your Password

Email Newsletter