Amerikanen schieten drone neer met laser

Laserstralen: het is niet langer fictie maar ze worden echt ingezet. Sinds kort gebruikt de Amerikaanse marine met succes een demonstratiemodel laserwapen waarbij het zonder kogels kleine boten en vliegtuigen kan uitschakelen. Maandagavond schreef de Amerikaanse marine trots dat ze in 2014 het eerste laserwapensysteem gaan inzetten op fregatten.

Dodelijke laserstraal
Daarbij lieten de Amerikanen ook zien hoe dat lasersysteem werkt. En de beelden in de video boven dit artikel¬†zijn overtuigend. Een vliegtuig vat ogenschijnlijk zonder enige aanleiding vlam en stort in zee, maar vanaf de boordcamera’s is te zien hoe een groene laserstraal het object naar beneden haalt. Daarmee treed de precisie van boordwapens van de marine, maar ook andere strijdmachttakken, een nieuwe dimensie binnen: die van een bijna niet meer te missen¬†computergestuurde en dodelijke laserstraal.

Grote potentie
Het ontwikkelen van het wapensysteem LaWS kostte circa veertig miljoen dollar en gaat vanaf volgend jaar mogelijk met een schip naar het Midden-Oosten. Het systeem heeft een grote potentie omdat het de opslag van raketten en munitie flink inperkt. Onduidelijk is wel hoeveel vermogen het systeem vraagt en hoe lang het kan worden ingezet.

 

You may also like

1 comments

  1. Pingback: Innoveren zonder beren _overruimte

Leave a Reply

By 

Sign In

Reset Your Password

Email Newsletter