BOA’s tijdelijk bevoegd om avondklok te handhaven

BOA’s worden door het Ministerie van Justitie en Veiligheid tijdelijk bevoegd om de avondklok te handhaven. Dat heeft het Genootschap van Burgemeesters zaterdagavond bekendgemaakt. De inzet van de BOA’s gaat in vanaf maandag 25 januari.

De buitengewoon opsporingsambtenaren worden bevoegd in domein 1, de Openbare Ruimte. Dat houdt in dat de BOA’s overlast en kleine ergernissen die de leefbaarheid aantasten in de openbare ruimte aanpakken.

Zorgen over handhavingsdruk politie
Er waren bij de burgemeesters, politie en bonden grote zorgen over de grote druk op politieagenten voor de handhaving van de avondklok. Of, sterker verwoord door de voorzitter van politiebond ANPV, het is bijna niet te handhaven.

BOA’s ontlasten politie
Om de agenten te ontlasten, heeft de minister in overleg met de politie, politiebonden en het Openbaar Ministerie besloten om de buitengewoon opsporingsambtenaren tijdelijk gevoegd te maken.

De lockdown gaat zaterdagavond om 21:00 uur in. In de nacht van op 10 februari is eventueel de laatste avondklok, als de besmettingen daadwerkelijk dalen.

By 

Sign In

Reset Your Password

Email Newsletter