‘Cyber-Berkut’ legt website NAVO plat

De website van de NAVO is zaterdag platgelegd door een cyberaanval van een organisatie die zich de Cyber-Berkut noemt. Geen van de servers van de NAVO was zaterdagavond te bereiken. Volgens een statement van de ‘Cyber-Berkut’, zoals de groep zichzelf noemt, is de actie een protest tegen ‘de betrokkenheid van de NAVO in de Oekraïense crisis’.

Volgens de Cyber-Berkut heeft de organisatie met een Ddos aanval de servers platgelegd van de algemene NAVO-site, de NAVO-assembly en de NAVO-afdeling voor Cyberdefensie. De aanval begon om 18:00 uur Oekraïense tijd.

In de statement (hier vertaald vanuit het Russisch) maakt de Cyber-Berkut duidelijk geen NAVO aanwezigheid te willen in het land. “We doen een beroep op de NAVO: ga weg uit Oekraïne”.  Ook maakt het duidelijk de ontwikkelingen in Kiev en op het Maidan-plein (waar de demonstraties in eerste instantie zijn begonnen) niet te willen accepteren.

De cyberaanval komt op een moment dat verschillende landen overwegen om Rusland uit te sluiten van de G-8. Zondag wordt er op de Krim een referendum gehouden over een mogelijke aansluiting van het schiereiland bij Rusland. Het Westen ziet het referendum niet als legitiem.

Volg NovemberLima ook via Twitter en Facebook.

You may also like

0 comments

Leave a Reply

By 

Sign In

Reset Your Password

Email Newsletter