De meest gevreesde dierentuindirecteur van Oekraïne is drone-operator

Hij was tot voor kort directeur van een dierentuin in Odessa, maar nu is hij de meest gevreesde dronepiloot van Oekraïne: Yuriy. In het weekend vloog hij voor de hobby met modelvliegtuigjes. Toen de oorlog in Oost-Oekraïne uitbrak bleek het slecht uitgeruste Oekraïense leger de strijd met de separatisten moeilijk aan te kunnen en dus diende Yuriy zich aan als vrijwilliger.

Die aanmelding was welkom, zo blijkt. Yuriy is nu één van de meest gevreesde vrijwilligers van Oekraïne. Als zijn vliegtuigjes boven de stellingen in Oost-Oekraïne vliegen, zweten de rebellen. Want het is de voorbode van een artilleriebarrage. Zie hier beelden die Yuriy recent boven het vliegveld van Donetsk heeft gemaakt.

De aanmelding van Yuriy staat niet op zich. Veel Oekraïners proberen via allerlei wegen het leger te helpen in de strijd tegen de Oost-Oekraïensers die vechten voor aansluiting met Rusland. Het leger is slecht uitgerust en heeft de grootste moeite om troepen aan het front te ondersteunen. Zonder hulp van vrijwilligers is het militaire apparaat machteloos. Zie hieronder een reportage van de NAVO, die de ‘dronespecialist’ en vrijwilligersorganisaties volgt.

 

 

You may also like

0 comments

Leave a Reply

By 

Sign In

Reset Your Password

Email Newsletter