Iraanse minister van Defensie: ‘Patriots schadelijk voor Turkije’

De Iraanse minister van Defensie Ahmad Vahidi heeft gewaarschuwd dat de plaatsing van onder andere Nederlandse Patriotraketten ‘schadelijk’ zullen zijn voor Turkije en ‘geen rol zullen spelen in het handhaven van de veiligheid van Turkije'[pullquote]Vahidi: ‘Westerse landen hebben altijd alleen het eigenbelang nagestreefd. Wij zijn tegen de aanwezigheid van Westerse landen in de regio’.[/pullquote]

Wereldoorlog
Eerder deze week waarschuwde de Iraanse chefstaf generaal Hassan Fiouzabadi al dat plaatsing van Patriotraketten zou leiden tot een ‘wereldoorlog‘. ‘Iedere Patriot is een zwarte vlek op de wereldkaart. Ze maken plannen voor een wereldoorlog, en dit is erg gevaarlijk voor de toekomst van de mensheid en voor de toekomst van Europa zelf’.

Na herhaaldelijke beschietingen door het Syrische leger op Turks grondgebied, waarbij zelfs burgerslachtoffers vielen, besloot de NAVO enkele Patriot-eenheden te stationeren in Oost Turkije. Iran is een van de grootste bondgenoten van de Syrische leider Assad, die al 21 maanden in een burgeroorlog is verwikkeld. De Nederlandse patriots worden gestationeerd in Sadana, direct aan de Turks-Syrische grens.

You may also like

0 comments

Leave a Reply

By 

Sign In

Reset Your Password

Email Newsletter