Israël valt doelen in Syrië aan

Israelische F15's

Westerse diplomaten melden een reeks ontploffingen in het grensgebied tussen Libanon en Syrië, nadat Libanese media eerder hadden gemeld Israëlische gevechtsvliegtuigen boven Libanon waren gespot. Ook activisten van de Syrische oppositie melden mogelijke luchtaanvallen op het zuiden van Syrië.

Israël heeft bij meerdere gelegenheden gewaarschuwd in te grijpen als chemische en biologische wapens in handen zouden komen van de Libanese terreurgroep Hezbollah. Afgelopen december waarschuwde Amir Eshel, de commandant van de Israëlische luchtmacht al ‘rekening te houden met alle scenario’s, waaronder een ingrijpen. En afgelopen zondag waarschuwde de Israelische vice-premier Silvan Shalom nog dat Israel pre-emptieve aanvallen zou uitvoeren op Syrische doelen, mocht blijken dat NBC-wapens in handen van Hezbollah dreigen te vallen.

Woordvoerders van de Israëlische luchtmacht weigeren vooralsnog commentaar op de berichten. Hezbollah heeft laten weten dat de explosies ‘gecontroleerde ontploffingen’ waren van overtollige munitie.

Update: De Syrische staatstelevisie laat weten dat de Israëlische luchtmacht een militair reseachcentrum nabij Damascus heeft gebombardeerd.

 

You may also like

1 comments

Leave a Reply

By 

Sign In

Reset Your Password

Email Newsletter