Nederland stuurt opnieuw militairen voor strijd tegen ISIS

Nederland stuurt deze herfst weer militairen naar het Midden Oosten om de strijd tegen ISIS te ondersteunen. Dat heeft het kabinet maandag bekendgemaakt. Ditmaal levert Nederland zelf geen F-16’s, maar ondersteunend personeel voor de Belgen die hun kisten gaan inzetten. Met de uitzending geeft het kabinet nog een signaal: ISIS vormt nog steeds een gevaar.

Ondergrondse strijd
De terreurorganisatie heeft geen grondgebied meer in Irak en Syrië maar heeft de strijd in de beide landen ondergronds voortgezet. Dat heeft geleid tot diverse aanslagen en ontvoeringen. De Amerikaanse Luchtmacht bombardeerde ISIS afgelopen week voor het eerst in maanden weer vanaf een vliegdekschip, daarnaast stuurde het weer gepantserde voertuigen Syrië in.

Beveiliging
Nederland levert 35 militairen voor de bewaking van de compound van de Belgen. Vorige week maakte het Nederlandse kabinet nog bekend dat het de Nederlandse deelname aan trainingsmissie in het noorden van Irak wordt beëindigd.

Podcast
Wil je weten hoe Nederlandse F-16 piloten de strijd boven Irak en Syrië vanuit hun cockpit beleefden? Lees en beluister dan dit artikel en podcast: https://www.novemberlima.nl/podcast-zo-ervaren-f-16-piloten-hun-missie-boven-is-gebied/

By 

Sign In

Reset Your Password

Email Newsletter