‘Nederlandse en Noorse militaire installaties mogelijk doelwit aanslag’

Antiterreureenheid Defensie

Noorwegen heeft het dreigingsniveau voor een terreuraanslag op basis van NAVO-inlichtingen verhoogd. Het Noorse ministerie van Defensie kreeg vorige week de waarschuwing dat militaire installaties in Noorwegen of Nederland een mogelijk doelwit vormen voor terreuraanslagen.

De Noorse inlichtingen- en politiediensten houden naar eigen zeggen ’terroristische cellen in het oog die mogelijk plannen hebben militaire doelwitten in Noorwegen en andere landen te treffen’. De dreiging zou in het geval van Noorwegen expliciet gaan om installaties binnen Noorwegen zelf, aldus perswoordvoerder majoor Vegard Finberg. Het dreigingsniveau is overigens verhoogd naar het eerste van vier niveau’s, en is vooral bedoeld om de waakzaamheid te verhogen, aldus een Noorse legerwoordvoerder.  Wel wordt de Noorse premier Jens Stoltenberg continue op de hoogte gehouden van eventuele ontwikkelingen.

Inmiddels is in Noorwegen enige ophef ontstaan omdat de politie niet op de hoogte was van het verhoogde dreigingsniveau.

In Nederland is het dreigingsniveau niet verhoogd. De Nederlandse Coordinator voor Terreur en Veiligheid (NCTV) liet  weten de informatie te kennen, maar geen reden te zien het dreigingsniveau te verhogen, zo blijkt uit reacties op TwitterOok Defensie ziet geen reden tot verhogen van het dreigingsniveau.

You may also like

0 comments

Leave a Reply

By 

Sign In

Reset Your Password

Email Newsletter