Official Lockheed: ‘Nederland koopt mogelijk meer JSF’s’

Een slip of the tongue of een wishfull thought. Nederland koopt misschien meer F-35’s dan gepland. Dat suggereert de vice-president en manager van de Italiaanse JSF-assemblagefabriek in Cameri, waar de Nederlandse F-35’s in elkaar worden gezet. Nederland koopt minder Joint Strike Fighters dan gepland; 37 in plaats van 85.

Teruglopende orders
In een interview met DefenseNews.com reageert Debby Palmer van Lockheed Martin op teruglopende orders in Italië. Het land koopt mogelijk nog maar 90 van de geplande 131 toestellen. Ook Nederland plaatst een kleinere bestelling bij de Amerikanen: 37 in plaats van 85. De teruglopende orders heeft gevolgen voor het werk in de assemblagefabriek Cameri in Italië, waar Nederland zijn toestellen in elkaar laat zetten.

‘Meer toestellen, net als de F-16’
“Cameri zal niet de oorspronkelijk geplande productie krijgen”, zegt Palmer. Maar ze denkt dat de Nederlandse orders alsnog gaan stijgen. “Toen ze de F-16 kochten, deden ze dat in tranches en we denken dat ze dat weer gaan doen.”

Het is overigens nog maar de vraag of Nederland financieel in staat is om meer toestellen te kopen. Er is een vastgesteld budget gereserveerd voor de aankoop van de F-35. De stijgende stuksprijs van Lockheed Martin is vooral van invloed op de hoeveelheid bestelde toestellen geweest.

You may also like

0 comments

Leave a Reply

By 

Sign In

Reset Your Password

Email Newsletter