Podcast Amerikaanse Verkiezingen: “Europa moet eigen broek gaan ophouden”

Een nieuwe president in het Witte Huis. Wat betekent dat voor de Europese Veiligheid? President Trump heeft de afgelopen vier jaren voortdurend een punt gemaakt van de investeringen in de Europese legers. Die bleven volgens hem ver onder de maat. Volgt een nieuwe president dezelfde koers?

En is de NAVO nog wel het gedroomde bondgenootschap, wrijven de Russen zich intussen in hun handen en moeten we misschien niet kijken naar een Europees leger?

In deze podcast praten voormalig Bevelhebber der Strijdkrachten Dick Berlijn, oorlogscorrespondent Hans Jaap Melissen en Ruslandcorrespondent Joost Bosman in Moskou je bij over de gevolgen van de afgelopen vier jaar Trump en een nieuwe president in het Witte Huis.

“Het wordt hoe dan ook tijd dat Europa zijn eigen broek gaat ophouden”, schetst Dick Berlijn. Volgens Hans Jaap Melissen zijn de Koerden nog steeds boos op Trump na zijn terugtrekking. Komt dat nog goed? En in Rusland gingen vier jaar geleden de champagneflessen los na de overwinning van Trump. Klinken de glazen nu ook in Moskou? Luister hier naar de podcast.

You may also like

By 

Sign In

Reset Your Password

Email Newsletter