Politie zoekt honderden IT’ers voor digitale versterking

“Zonder IT’ers zijn we nergens”, eindigt de politie een video van de nieuwe wervingscampagne waarmee honderden IT’ers moeten worden binnengehaald. De politie wil de digitale capaciteit flink uitbreiden om zo een hardere vuist te maken tegen criminelen die zich goed thuisvoelen in de cyberwereld.

Hackers, data-analisten, software developers en digitale rechercheurs: de politie zoekt een breed scala aan digitale versterking. De versterking komt na nieuwe investeringen van het kabinet in onder meer opsporing en ICT. Dat de politie hier stevig op wil inzetten lijkt een logische keuze. Steeds meer raakt Nederland digitaal verbonden. Van The Internet of Things tot duistere activiteiten op het Dark Web, op alle vlakken weten hackers of criminele hun weg te vinden en moet de politie ze de pas afsnijden.

“We zijn niet een slim clubje nerds, maar staan midden in de operatie”, zegt één van de data-analisten in een wervingsvideo. De politie schermt in de campagne met inmiddels behaalde successen, zoals infiltratie op het Dark Web en het gebruik van het zogenaamde Criminaliteits Anticipatie Systeem, waarmee politie gericht kon surveilleren tegen woning- en autoinbraken die daardoor in bepaalde gebieden spectaculair daalden.

Ondercapaciteit rechercheurs

De investeringen in mensen zijn hard nodig bij de politie. Dat blijkt ook wel uit een oproep van de burgemeester van Breda om meer rechercheurs aan te trekken om daarmee zware criminaliteit in de regio Zeeland en West-Brabant het hoofd te bieden. Alleen al in deze regio wil de burgemeester 250 extra rechercheurs. Volgens recente kamervragen blijven verschillende zware incidenten op de plank liggen door ondercapaciteit.

Minister Grapperhaus heeft in antwoorden op de Kamervragen aangegeven dat er al honderd miljoen euro aan extra investeringen wordt ingezet onder het huidige kabinet, waarvan een groot deel gaat naar rechercheurs en investeringen in ICT. Volgens de minister moeten deze investeringen bijdragen aan een politie organisatie die nog efficiënter kan werken en een betere bereikbaarheid biedt.

Wervingscampagne

De aangeboden vacatures van de politie zijn beschikbaar door heel Nederland, van de Landelijke Eenheid in Driebergen tot Rotterdam en van Amsterdam tot Zwolle. Voor IT’ers die interesse hebben in het werk bij de politie is er een speciale website ingericht.

Volg NovemberLima ook op Facebook en Twitter.
Hoofdfoto: Wervingsvideo it.kombijdepolitie.nl

You may also like

0 comments

Leave a Reply

By 

Sign In

Reset Your Password

Email Newsletter