Russen beginnen oefeningen aan Estse grens

Rusland is begonnen met nieuwe gevechtsoefeningen aan de grens met Europa. De oefeningen met een nieuw opgerichte helikopterbrigade vinden plaats vlak op een steenworp afstand van Estland en Letland. Dat meldt het Russische persbureau Ria Novosti. De oefeningen komen op een moment dat de spanning tussen het westen en Rusland steeds verder oploopt.

Alhoewel de focus van Rusland vooral op Oekraïne ligt, heeft de NAVO de grenzen van het bondgenootschap in de voorbije weken versterkt met onder meer gevechtsvliegtuigen in de Baltische landen. Dat leidde weer tot stevige kritiek van Rusland, die dit ziet als een provocatie. Het Russische leger hield al eerder oefeningen aan de Europese grens, waaronder bij Finland.

Oefeningen
De Russische 15e helikopterbrigade is afgelopen december gevormd en gestationeerd op de vliegbasis van Ostrov, zo’n veertig kilometer van de Letse grens. De oprichting van deze basis leidde volgens Russische media tot veel zorgen in de nabijgelegen landen.

De nieuwe brigade bestaat uit pas geleverde helikopters, waaronder MI-28N Night Hunters en Ka-52 Alligator aanvalshelikopters. Deze helikopters nemen deel aan de oefeningen die volgens het Russische persbureau Ria Novosti op zaterdag zijn begonnen.

Hieronder een video van de Mi-28 Night Hunter.

You may also like

0 comments

Leave a Reply

By 

Sign In

Reset Your Password

Email Newsletter