Syrische rebellen kidnappen 21 VN-waarnemers

Zo’n 30 Syrische rebellen hebben op de Golan 21 VN-waarnemers gegijzeld. Op een YouTube-video is een aantal jonge gewapende strijders te zien die meerdere VN-voertuigen in handen hebben. Een van de strijders verklaart in deze video dat de waarnemers pas worden vrijgelaten als de Syrische president Assad z’n troepen terugtrekt uit de omgeving van Al Jamla.

De UNDOF-missie van de VN ziet toe op de wapenstilstand tussen Israel en Syrië. De missie bestaat uit militairen uit Oostenrijk, Kroatië, India en de Filipijnen. Eerder deze week dreigde Kroatië al z’n waarnemers terug te trekken vanwege de gevaarlijke situatie.

De VN heeft de gijzeling van de 20 blauwhelmen inmiddels bevestigd. VN secretaris-generaal Ban Ki-moon eist de directe en onvoorwaardelijke vrijlating van de gijzelaars.

You may also like


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/?ids=https://www.novemberlima.nl/syrische-rebellen-kidnappen-20-vn-waarnemers/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/vhosts/novemberlima.nl/httpdocs/wp-content/themes/abomb/elements/element.php on line 80
0 comments

By 

Sign In

Reset Your Password

Email Newsletter